LA MÀFIA COSA D´HOMES? EL DE LES DONES DINS COSA NOSTRA I EN LES ORGANITZACIONS ANTIMÀFIA - Virgili Recasens, Eva (Revista Internacional de Culturas y Literaturas, 2006)
La màfia és una organització criminal tant masculina com femenina. Això ho sabem perquè hi ha hagut dones que han volgut trencar els seus lligams amb la màfia i han aportat informació útil a la justícia sobre el fenomen mafiós. El rol de la dona dins la màfia consisteix en transmetre i garantir la perpetuació del codi cultural i els valors de la cultura mafiosa en els seus fills i en augmentar la riquesa mitjançant el tràfic de droga i la gestió de contractes. Abstract The mafia is a criminal organization both male and female. We know this because there have been women who have wanted to break their ties with the mafia and have provided useful information to justice about the mafia phenomenon. The role of women in the mafia is to transmit and ensure the perpetuation of the cultural code and values ​​of mafia culture in their children and to increase wealth through drug trafficking and contract management.